Üniversitemizden 11. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi

13.03.2023 21:40

Üniversitemiz ev sahipliğinde ISPEC ile ortaklaşa düzenlenen 11. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi icra edildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın açılış konuşmasıyla başlayan kongre iki gün devam etti. Açılış programında Almanya RWTH Aachen Üniversitesinden Doç. Dr. Demet Çekin, ABD Prairi View A&M Üniversitesinden Prof. Dr. Erdoğan Memili ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ selamlama konuşması yaptı.
Kongre Onursal Başkanı Rektörümüz Polat, Türkçe ve İngilizce olarak yaptığı açılış konuşmasında son derece önemli konuları ele alan ve dünyanın dört bir yanından katılımcıların sunduğu bildirilerle zenginleşen kongrenin İSPEC bünyesinde en çok sunuma sahip ilk tarım kongresi olduğuna dikkat çekerek, bu etkisi yüksek bilim şöleninin Muş Alparslan Üniversitesine, Muş tarımına, bölgeye ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. Rektör Polat, “Kongrenin icra edilmesinde önemli katkılar sunan ISPEC yetkililerine, Kongre Düzenleme Kuruluna, Kongre Bilim Kuruluna, Kongre Başkanına, Kongre Sekterine, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne, kongremize katılım sağlayan araştırmacılara ve bilim insanlarına teşekkür ederim.” dedi.
5 Kıta, 30 Ülkeden Katılım
Kongre Başkanı Prof. Dr. Karadağ kongre ile ilgili olarak şunları söyledi: “Kongrede sunulan bildiriler çift kör hakem yöntemi ile değerlendirilmiştir. Pilot Devlet Üniversitesi uygulaması kapsamında uluslararası kongre düzenleme kurulu olarak Siirt Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi de süreçte yer almıştır. Kongre bildiri konuları çok geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Kongremize Türkiye’den 113, yurtdışından ise 127 olmak üzere toplam 240 araştırmacı katılım gösterdi. Kongreye Türkiye’den katılım için % 45’lik bir kontenjan ayrıldı ve Türkiye’den gelen bildiriler bu kota korunarak değerlendirmeye alındı. Doçentlik ve akademik teşvik kriterlerini de karşılayan kongre bildirileri kısa süre içinde kitap olarak da yayımlanacak. Kongremize verdiği büyük desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a ve kongrenin düzenlenmesine katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.