“Doğa ile iç içe bir külliye” sloganı ile yoluna devam eden üniversitemiz, fidan dikme ve ağaçlandırma etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Muş’un en geniş kapsamlı korunaklı yeşil alanlarından birine sahip olan üniversitemiz, Sohta Sinan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın bağışladığı bine yakın fidanla birlikte daha da güzelleşiyor.
1997 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana eğitim ve ağaçlandırma faaliyetleriyle ülkemizin geleceğine katkı sunan, adını da Fatih Sultan Mehmet’in komutanlarından biri olan Sohta Sinan’dan alan vakıf, Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği ağaçlandırma çalışmaları kapsamında üniversitemize de bine yakın fidan ve ağaç bağışladı.
Ağaç Sayımız Kadar Ağaç Çeşitliliğimiz de Artıyor
Vakfın bağışladığı fidanlar arasında elma, armut, vişne, kiraz, kayısı, şeftali ve erik gibi meyve fidanlarının yanında Arizona servisi, goldrider bitkisi, sarıçam ve karaçam gibi farklı ağaç fidanları bulunuyor. Yeni gelen fidanların ekimi sonucunda üniversitemizdeki ağaç çeşitliliğimiz de artıyor. Üniversitemizde aynı zamanda çalı ve yaban bitkileri noktasında yapılan çalışmalar neticesinde mevcut floranın arttırılması ve iyileştirilmesi de hedefleniyor.
Mevcut Ağaçların Bakımları da Yapıldı
Ağaçlandırmaya verilen önem doğrultusunda planlanan çalışmalarda mevcut ağaçların kış öncesi bakımları da yapıldı. Şehrimizde yaşanan kuraklığın olumsuz etkilerini silebilmek ve üniversitemizin yeşil kimliğini koruyabilmek adına kuruyan ağaçlarımız iyileştirme işlemlerine tabi tutuldu. Bu kapsamda da kuru ağaçlar sökülerek yerlerine yeni fidanlar dikildi.
Sohta Sinan Eğitim ve Hizmet Vakfı Temsilcisi Nihat Seyhan ve beraberindeki ekibin destekleriyle düzenlenen etkinliğe üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Fetih Ahmet Polat ve eşi Nilüfer Polat’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Prof. Dr. Murad Aydın Şanda, Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Ferit Uslu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kırımoğlu ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Serdar da katıldı. Üniversitemizin farklı alanlarına yaşları 5 ile 10 arasında değişiklik gösteren bine yakın fidan ve ağaç dikildi. Sohta Sinan Vakfı’nın bahar aylarında da bine yakın fidan ve ağaç bağışlayacağı, ağaçlandırma çalışmalarının süreceği aktarıldı. Üniversitemize değer katan desteklerinden ötürü kendilerine teşekkür sunulan vakıf temsilcisi Nihan Seyhan’a ayrıca bir de plaket ve Sultan Alparslan minyatürü verildi.
“MAUN Yeşil Dokuyu Korumak Adına Üzerine Düşeni Yapacak”
Ağaçlandırma çalışmaları münasebetiyle ziyaretçilerine teşekkürlerini ileten Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, şunları söyledi: “Sohta Sinan Vakfı’nın kurucusu, iş insanı Sayın Zeki Balcıoğlu ve fidanlar konusunda bizzat desteklerini gördüğümüz Sayın Nihat Seyhan Beyefendiye teşekkürlerimi sunuyorum. Zeki Bey Makedon asıllı bir hayırseverimiz, Nihat Bey ise Sivaslı bir yeşil sevdalısı. Vakfın önemli çalışma alanlarından birisi de ağaçlandırma faaliyetleri. Bu konuda Nihat Bey yetkili bir isim ve bu çalışmalarını sadece Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde kurulu üniversitelerde gerçekleştiriyor. Bahar aylarında yine kendilerini üniversitemizde misafir edeceğiz. Ayrıca gelecek hafta içerisinde Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey’in bizzat takip ettiği çalışmalar kapsamında üniversitemize tahsis edilen 900 fidanın da dikimini gerçekleştireceğiz. Malumunuz bu yıl yanan ormanlarımız için üniversitemizde 4 bin öğrencimiz adına ağaç dikme kampanyası başlatmış idik. Akademik ve idari personelimizin bağışlarını Sayın Genel Müdürümüze takdim etmiştik. Ülkemizin yeşil dokusunu yaşatmak adına Muş Alparslan Üniversitesi üzerine düşen ne varsa onu içtenlik yapmaya devam edecek.”https://www.alparslan.edu.tr/tr/page/news/doga-ile-ic-ice-bir-kulliye-mus-alparslan-universitesi-957