Bulanık İlçesine Süt Üretimi Mandırası Kurulması Konusunda Toplantı Gerçekleştirildi

30.01.2024 06:50

Bulanık ilçesinde üretilen sütün değerlendirilmesi doğrultusunda butik mandıra kurulması amacıyla Bulanık İlçe Kaymakamlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Bulanık Kaymakamı sayın Oğuzhan Ocak, Muş Alparslan Rektörü sayın Prof. Dr. Mustafa Alican, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Mehmet Özalper ve Doç. Dr. Mustafa Yaşar, Bulanık MYO Müdürü İrşat Sami Yüce, Bulanık İlçe Tarım ve Orman Müdürü, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümünden Doç. Dr. Orhan Karadağ ve Dr. Öğretim Üyesi Onur Şahin katıldı.

Toplantı kapsamında Muş Alparslan Üniversitesi tarafından AR-GE, eğitim ve yayım kapsamlı Butik mandıra projesi tanıtıldı. Ayrıca Bulanık ilçesinde üretilen sütün kalitesinin artırılması, üretilen sütün Pazar değerinin artırılması amacıyla süt ürünlerini işleyecek bir butik mandıranın kurulması konuları değerlendirildi.

Rektörümüz sayın Prof. Dr. Mustafa Alican “Bulanık ilçesinde kurulacak süt işleme amaçlı butik mandıranın süt ürünlerinin marka değerinin artırılmasına önemli katkı sağlayacağı Doğu Anadolu bölgesi için önemli bir rol model olacağını ifade etti.