TAGEM Proje Değerlendirme Grubu Toplantısına Katıldık

05.02.2024 11:25

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, İzmir Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (UTAEM)’de düzenlenen Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün Çayır, Mera ve Yem Bitkileri grubu proje değerlendirme toplantısına katıldı.

Prof. Karadağ, toplantıda Muş Alparslan Üniversitesi'nin "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" kapsamında hayvancılık alanında pilot devlet üniversitesi olduğunu anımsattı. Ayrıca Muş Alparslan Üniversitesi'nin Yükseköğretim Kurulu tarafından "Kaba Yemde Çayır Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi" seçildiğini ve bu kapsamında üniversite riyasetinde sırasıyla Çukurova Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen “Silajlık Soyalar Muş Ovası için Umut Vaat Ediyor” projesinin Üniversitemiz riyasetinde, Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ve ortaklığı ile devam ettiğini ve başarılı bir sonuç elde edildiğindi ifade etti.

Dört gün boyunca süren Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin de danışman olarak yer aldığı proje değerlendirme toplantısında, çayır mera ve yem bitkileri olarak toplam 31 adet devam eden, 10 adet yeni teklif ve 3 adet bilgi amaçlı olmak üzere toplam 44 projenin değerlendirildi.

Prof. Karadağ, toplantının dördüncü günü sonunda dilek ve temenniler kısmında söz alarak, Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile sırasıyla Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Müdürlüğü ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma ve faaliyetlerini ifade etti.