Malazgirt’te Butik Süt İşleme Tesisi Kurulması Adına Toplantı Gerçekleştirildi

14.02.2024 08:05

Çiftçilerin üretmiş oldukları sütün değerlendirilmesi ve üreticilerin gelirlerini artırmak amacıyla Malazgirt'te butik mandıra kurulması konusunda bir toplantı yapıldı.

Malazgirt Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Yaşar ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Onur Şahin katıldı.

Toplantı kapsamında Muş Alparslan Üniversitesi tarafından hayvancılık alanında yürütülen AR-GE ve eğitim projelerinin yanı sıra Malazgirt ilçesinde üretilen sütün ürüne işlenerek marka değerinin artırılması amacıyla butik mandıra tesisi kurulması konuları görüşüldü.
Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, “Tarihi kadar hayvancılık alanında da önemli bir zenginliğe sahip olan Malazgirt ilçemizde kurulacak butik süt işleme tesisinin, süt üreticileri açısından önemli bir katma değer oluşturacağının ifade etti.