Ara
UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

Muş Alparslan Üniversitesi Bir İlke Daha İmza Attı!

09.03.2024 05:40

Manda Yetiştiriciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi resmen kuruldu.

Manda varlığı bakımından Türkiye’de 6. sırada yer alan Muş, TRB 2 bölgesinde 2. sırada yer alıyor. Muş ve Bitlis illerine ait yaklaşık 17 bin baş mandanın yetiştirildiği Muş Ovası, damızlık ve kasaplık manda yetiştiriciliği ve manda süt ürünleri üretiminde önemli bir potansiyele sahip. 
Muş Alparslan Üniversitesi, Muş ili ve komşu illerde manda yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla eğitim ve AR-GE çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bununla birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı ile müşterek Bitlis İli Halk Elinde Manda Islahı Projesini de yürütmeye devam ediyor.
Muş Alparslan Üniversitesi tarafından 2021 tarihinde Muş Alparslan Üniversitesi Manda Yetiştiriciliği Uygulama ve Araştırma Merkezinin (MAN-MER) kurulması amacıyla başlatılan çalışmalar, Yükseköğretim kurulunun onayı ve Merkez Yönetmeliğinin Resmî Gazete’nin 08.03.2024 tarih, 32483 sayısında yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle resmen kuruldu. Merkez, manda türü için AR-GE nitelikli Türkiye’nin ilk Uygulama ve Araştırma Merkezi olma özelliğine sahip.
Önceki dönem Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat döneminde başlatılan proje ile ilgili büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican başta Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Karadağ’a ve projede emeği geçen herkese gönülden teşekkür ettiğini ifade etti.