Muş Alpaslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Türkiye’de ilk Uygulama ve Araştırma Merkezi olan Muş Alparslan Üniversitesi Manda Yetiştiriciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili konuk olduğu TRT Erzurum Radyosu’nda bilgi verdi.
Muş Alpaslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, TRT Erzurum Radyosu´nun Bölge Gündemi programının konuğu oldu. Muş Alparslan Üniversitesi Manda Yetiştiriciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili TRT Erzurum Radyosu Bölge Gündemi programına canlı telefon bağlantısı ile katılan Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili şunları söyledi : Manda varlığı bakımından Türkiye’de 6. sırada yer alan Muş, TRB2 Bölgesinde ise 2. sırada yer almaktadır. Muş Alparslan Üniversitesi, Muş ili ve komşu illerde manda yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla eğitim ve AR-GE çalışmalarını aralıksız devam etmektedir. Merkezin amacının manda yetiştiriciliğinde teknik, sağlık ve ekonomik açıdan verimliliğin artırılması için gerekli araştırma ve geliştirme çalışmalarını yapmak, araştırma sonuçlarının ve geliştirilen yeniliklerin sahada yaygınlaştırılması amacıyla manda yetiştiricilerine yönelik demonstrasyon ve eğitim çalışmaları yürütmek ve üniversite öğrencilerine manda yetiştirme, besleme ve manda sağlığı konularında eğitim verilebilmesinin uygulama altyapısının sağlamaktır. Merkezin faaliyet alanları olarak manda ırklarının süt miktarı, süt içeriği, karkas verimi ve karkas et kalitesi, üreme, tip özellikleri, genetik hastalık konularında genetik ıslah AR-GE çalışmalarını yürütmek. Üniversite öğrencilerinin manda yetiştirme, besleme ve manda sağlığı konularındaki eğitimlerine katkı sağlamak üzere uygulama altyapısını imkanlar ölçüsünde temin etmek olduğunu ifade etti.
Prof. Karadağ sözlerini merkeze büyük desteklerinden dolayı önceki dönem Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fetih Ahmet Polat’a, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican’a, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Onur Şahin’e ve Öğr. Gör. Dr. Önder Bayram Çoban’a teşekkür ederek tamamladı.