Yurt Dışı Lisansüstü Seçme ve Yerleştirme (YLSY) Burs Programı Tanıtıldı

21.03.2024 08:35

Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) iş birliği ile düzenlenen, Yurt Dışı Lisansüstü Seçme ve Yerleştirme (YLSY) Burs Programı tanıtımında YLSY Burs Programının detayları paylaşıldı.

Programın sunumunu TBMYO Elektronik ve Otomasyon Bölümü akademik personeli Dr. Öğr. Üyesi Enver Salkım gerçekleştirdi. Rektör Yardımcısı ve UBF Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, akademik personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen programda, YLSY'nin amacı ve başvuru şartları hakkında bilgilendirme yapıldı.

YLSY başvuru süreci ile ilgili bilgilendirmeler yapan Dr. Öğr. Üyesi Salkım program tanıtımında, “YLSY, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla mecburi hizmet karşılığında gerçekleştirilen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır. Programa başvuracak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, en az lisans mezunu olmaları, belirli bir not ortalaması elde etmeleri ve ALES sınavından belirli bir puan almaları gerekmektedir.” bilgilerini aktardı.

Düzenlenen program ile ilgili açıklama yapan TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şevgin, “Program, katılımcılara YLSY burs programı hakkında detaylı bilgiler sunarak potansiyel adaylara yol göstermeyi amaçlamıştır. Bu tür bilgilendirme etkinliklerinin, üniversite ve kamu kurumları arasındaki iş birliğini artırarak ülkenin insan kaynağına değer katma yolunda önemli bir adım olduğunu vurgulamak gerekir. Program sunumunu gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Enver Salkım’a ve programın koordinasyonundaki katkılarından dolayı rektör yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Karadağ’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Program, Dr. Öğr. Üyesi Enver Salkım’ın katılımcılardan gelen soruları cevaplaması ve katılımcılarla birlikte toplu bir fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.