Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü Öğrencimizin TÜBİTAK 2209-A Projesi Desteklenmeye Layık Bulundu

29.03.2024 11:28

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 2. Dönem Çağrısı’nda Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü öğrencimizin projesi desteklenmeye layık bulundu. Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Satılmış’ın yaptığı Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri 2. Sınıf Öğrencisi Nazife Ela Özdemir’in "Afet Sonrası Yardım Organizasyonun Optimize Edilmesi" başlıklı projesi desteklenmeye hak kazanmıştır. Projede, Bir web sitesi hazırlanarak afet yönetimi uygulamalarının geliştirilmesi ve kullanılması, afet sonrası yardım süreçlerindeki etkinliği ve hızı artırma potansiyeli incelenecektir. Bu yardım organizasyonları ve topluluklar arasında daha koordineli bir tepki sağlayarak afet sonrası etkilenen alanlardaki yaşam kalitesini artırmayı hedeflemektedir.