Muş Alparslan Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisinin 7. Sayısı DergiPark’ta Yayımlandı

03.04.2024 09:03

Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından hazırlanan Tarım ve Doğa Dergisinin 7. Sayısı DergiPark’ta yayımlandı.

Editörlüğünü Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar KARADAĞ’ın üstlendiği dergi ResearchBib, DRJI, Eurasian Scientific Journal Index, Scientific Journal Impact Factor( SJIFactor) ve Google Scholar olmak üzere uluslararası 5 adet indexte taranan derginin TRDizin başvuru sonucunun beklendiğini belirtti.

Derginin Editörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Yaşar Karadağ, “MAUN Tarım ve Doğa Dergisi (MAUJAN), öncelikli olarak bölgesel veya küresel bağlamda Tarımsal Üretim ve Teknolojileri temel disiplinine dayanan; Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Çevre Bilimleri, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Tarım Ekonomisi, Tarla Bitkileri, Tarımsal Biyoteknoloji, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ve Zootekni bilim alanlarında yapılmış yüksek kaliteli, özgün ve yenilikçi bilgilerin irdelendiği araştırma makalelerinin yanı sıra sınırlı sayıda davet edilmiş derleme makale, kısa araştırma notu/teknik not, vaka takdim gibi yayın kategorilerinden de başvuruları kabul eden ve yayınlanmasını sağlayan açık erişimli bir araştırma dergisidir” dedi.

MAUN Tarım ve Doğa Dergisi (MAUJAN), hakemli, açık erişim bir dergi olup, yılda 2 sayı (Mart-Eylül ayları) olarak yayınlanıyor. Hazırlanmış olan çalışmalar Türkçe ya da İngilizce kabul ediliyor. Prof. Karadağ, dergiye vermiş oldukları desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican’a teşekkür etti.

Yayın linki: https://dergipark.org.tr/tr/pub/maujan/issue/83693