"Muş'ta Tarım Verimliliği için Kuru Fasulye ve Nohut Tohum Dağıtımı" Programı Düzenlendi

19.04.2024 07:39

"Tarım Arazilerinin Verimliliğini Artırma" Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi iş birliğinde düzenlenen kuru fasulye ve nohut tohumu dağıtımı programı gerçekleştirildi.

Programa Vali Avni Çakır, Vali Yardımcısı Tahir Yılmaz, Bulanık Kaymakamı Oğuzhan Ocak, Varto Kaymakamı Musa Ayyıldız, Rektör Yardımcımız ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Oda ve Birlik Başkanları, teknik personel ve çiftçiler katıldı.

Programda Vali Avni Çakır, Rektör Yardımcımız ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün konuşma yaptılar. Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından yemeklik tane baklagiller alanında (nohut, kuru fasulye, yeşil ve kırmızı mercimek) gerçekleştirilen bilimsel çalışmaların hızla başlatıldığını, bir kısmının tamamlandığını ve bir kısmının da devam ettiğini belirterek, bu baklagillerin tarımsal, toprak yapısı ve insan sağlığı açısından önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından il genelinde yemeklik tane baklagil üretimi yapan çiftçilerin soruları cevaplandırıldı ve üretim yapacak çiftçilere tohum dağıtımı yapıldı.