Zootekni Federasyonu Yönetiminden Üniversitemize Ziyaret

19.04.2024 07:39

Üniversitemiz Zootekni Topluluğu, 17 Nisan 2024 tarihinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü öğrencileri için bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Zootekni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Abdullah Berk Akkaş konuk konuşmacı olarak katıldı. Akkaş, bölümümüz öğrencileriyle tanışarak, Zootekni Federasyonunun çalışmalarını anlatarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 17-19 Mayıs 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan 17'nci Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi hakkında bilgi sundu. Geçen yıl Ankara'da düzenlenen 16'ncı Ulusal Zootekni Kongresi'nde en iyi sözlü bildiri dalında ikincilik ödülü kazanan Üniversitemizin başarısını vurgulayan Akkaş, öğrencileri bilimsel kongrelerde daha etkin olmaları konusunda da teşvik etti. Öğrenciler, toplantının verimliliği hakkında olumlu görüşlerini dile getirirek, 17'nci Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi'ne katılım isteklerini ifade ettiler.

Toplantının ardından Akkaş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ’ı makamında ziyaret ederek, Zootekni Federasyonunun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.