Bitkisel Üretimin Planlamasına Yönelik Teknik Komite Toplantısına Katıldık

26.04.2024 12:25

Muş'ta Bitkisel Üretimin Planlamasına Yönelik Teknik Komite Toplantısı, Vali Yardımcısı Tahir Yıldız başkanlığında, teknik komite üyelerinin katılımlarıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

5488 sayılı Tarım Kanununun 7.maddesine istinaden hazırlanan "Tarımsal Üretimin Planlaması "Hakkında Yönetmelik, Uygulama Esasları, Tebliğler vs. ilgili mevzuat gereğince düzenlenen toplantıda İlimizin Bitkisel Üretim planlamasının uygulanabilirliği açısından yol ve yöntemler ile birlikte hangi ürünlerin İlimiz açısından önemli olacağı konuları değerlendirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Tahir Yıldız, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, İl Müdür Yardımcısı Eşref Süne, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünden Halil Tekelioğlu, Davut Gür, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağ. Şb. Müdür V. Samet Aşkın, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Yasin Aydın, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür V. Sami Akan, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Halit Karagöz, DSİ 172. Şube Müdür V. Bakan Yıldırım, İl Özel İdaresi temsilcisi Şube Müdürü Ahmet Ayman, Ziraat odası başkanı Hakim Yıldırım, Muş Pancar Ek. Bir. Başkanı Ramazan Yentür, Damızlık Sığır Yet. Bir. Başkan V. Necat Emre, Ulukaya Gölköy Su Üretim Kalkınma Kooperatif Başkanı Tahsin Tetik ve Tarımsal Üretim planlama birim sorumlusu Ziraat Mühendisi Şehmus Meşe katıldı.

Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Muş ilinde havza bazlı bitkisel üretim desenlerinin planlanması ve değerlendirilmesi ile bitkisel üretimin gerçekleştirileceğini ve bu doğrultuda hareket edileceğini ifade etti.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Samet Aşkın tarafından Bitkisel Üretimin Planlanması  konusunda bilgilendirme sunumlarının ardından Teknik Komite Üyeleri tarafından yapılan değerlendirmelerin sonunda havza bazlı bitkisel üretim planlaması gerçekleştirildi.