Muş’ta Tarım ve Hayvancılık Üzerine Faaliyet Yürüten Dizdaroğlu Çiftliği Ziyaret Edildi

28.04.2024 20:09

Yapılan ziyarette Valimiz Avni Çakır, Garnizon Komutanı Ali Osman Sağlam, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Rektör Yardımcımız ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Muş Şeker Üretim Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Turgut Kızılkaya, Dizdaroğlu Çiftliği işletme sahibi Haluk Dizdaroğlu ve işletme çalışanları katıldı.

Tarım ve hayvancılık alanında yüksek üretim potansiyeli olan Dizdaroğlu çiftliğinde modern tarım tekniklerinin uygulandığını, bu tür çiftliklerin hem kent hem de ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Muş merkez ilçe sınırları içerisinde bulunan çiftlikte 70 pedigrili yarış atı, 35 büyükbaş besi hayvanı, günlük 250 lt süt üretiminin yapıldığını, 20 bin civciv üretim ve 30 bin yumurta tavukçuluğu üretim kapasitesine sahip modern tesisler ile Muş tarımına önemli katkı sağladığını ifade etti.

Prof. Karadağ, Dizdaroğlu çiftliğinde bitkisel üretim olarak da 150 dekar yonca, 600 dekar buğday ve arpa, 700 dekar şekerpancarı üretiminin yapıldığını, bu dönem içerisinde 150 dekar kuru fasulye ve 200 dekar kadar da silajlık mısır ekimlerinin yapılacağını belirtti.

Ziyaret çiftliğin gezilmesi ve incelemelerde bulunulmasıyla son buldu.