Üniversitemizde Akademik Personellere Yönelik Tübitak 1001 Proje Eğitimi Gerçekleştirildi

24.05.2024 14:30

Alparslan Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) proje destek birimi tarafından organize edilen Üniversitemiz akademik personeline yönelik TÜBİTAK proje bilgilendirme toplantıları tüm hızı ile devam ediyor.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Karadağ’ın açılış konuşmaları ile başlayan programda, Prof. Karadağ AR-GE kültürünün üniversitemizde her geçen gün geliştiğini, özellikle TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sayılarının son dönemlerde artmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etmiştir.

Prof. Dr. Yaşar Karadağ’ın ardından Alparslan TTO yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi N. Cihat İçyer, TÜBİTAK ARDEB projeleri ile ilgili sunum gerçekleştirmiş güncel istatistikleri paylaşmış ve akademik personellerin kariyerlerinin inşasında ulusal projelerin önemini vurgulamıştır.

Ardından Proje destek modülü sorumlusu Dr. Arş. Gör. Kemal Sülük, TÜBİTAK 1001 proje yazma eğitimi ile ilgili sunumunu gerçekleştirmiş ve 1001 proje hazırlama sürecinde dikkat edilmesi gereken hususların altını çizmiştir.

Son olarak ise Üniversitemiz tarihinde ilk defa TÜBİTAK 1001 projesi desteği kazanabilen ve bu proje kaleminde ikinci kez kabul alma başarısı gösteren Doç. Dr. Abdülhamit Karademir sunumlarını gerçekleştirmiştir. Ülkemizde AR-GE projeleri arasında en prestijli proje kalemi olan 1001 projesinin hazırlanması, kabulü, ekip oluşturulması, projenin yürütülmesi gibi tüm aşamalarda tecrübelerini dinleyiciler ile paylaşmıştır.

Üniversitemiz Akademik Personellerinin Tübitak Proje Kabul Oranları Artıyor

Üniversitemiz akademik personelleri tarafından 2014-2018 yılları arasında 43 ARDEB projesi başvurusu yapılmış ve 1 hocamız destek almaya hak kazanmıştır. 2019-2023 yılları arasında ise ARDEB projelerine 95 başvuru yapılmış ve hocalarımızın 3 başvurusu destek hakkı kazanmıştır. 2024 yılının ilk 5 ayında ise büyük bir başarı örneği ortaya koyularak 4 ARDEB projesinden destek alma hakkı kazanılmıştır.

Alparslan TTO kurulmasından günümüze (2022) Akademik personellerimizin 6 ARDEB projesi kabul edilmiştir. ARDEB proje kabul istatistiklerine göre 2022 yılından beri yaklaşık 5 Milyon Lira araştırma bütçesi üniversitemiz akademik personellerince kazanılmıştır.

Prof. Dr. Yaşar Karadağ, üniversitemizde TÜBİTAK desteklerinden faydalanan akademik personellerin sayısının artmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, Alparslan TTO’nun proje eğitimlerinin devam edeceğini söyledi ve özellikle proje kültürünün gelişmesi için yapılan faaliyetlerde rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican’a destekleri için teşekkürlerini iletti.