İklim Kahramanları Yetişiyor Ekolojik Oyun Kampı Projesi Başladı

04.09.2024 08:37

Geleceğin çevre liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan “İklim Kahramanları Yetişiyor: Ekolojik Oyun Kampı” projesinin açılış programı, bugün Muş Alparslan Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık oluşturmayı hedefleyen bu proje, gençlerin ekolojik bilgi ve becerilerini eğlenceli ve interaktif yöntemlerle geliştirmeyi amaçlıyor.

Açılış töreninde konuşan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Canan Demir Yıldız, projeyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Günümüz dünyasında çevresel sorunlar ve iklim değişikliği, sadece teorik tartışma konuları olmaktan çıkmış, acil ve somut çözümler gerektiren global meseleler haline gelmiştir. Bu proje, gençlerimize bu zorlukları anlama ve çözüm üretme konusunda gerekli donanımı sağlamayı hedeflemektedir. Ekolojik oyunlar, gençlerimizin doğayla bağ kurmasını ve sürdürülebilir yaşam pratiklerini öğrenmesini sağlarken, aynı zamanda onları bu konularda daha duyarlı bireyler olarak yetiştirecektir."

Proje kapsamında, katılımcılar çeşitli ekolojik oyunlar, doğa yürüyüşleri, atölye çalışmaları ve grup etkinlikleriyle iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik ve ekosistemlerin korunması gibi konuları derinlemesine öğrenecekler. Proje, katılımcıların sadece teorik bilgiyle değil, aynı zamanda bu bilgiyi günlük yaşamlarına entegre edebilecekleri pratik becerilerle donatılmasını amaçlıyor.

Açılış programına Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican başta olmak üzere Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Mehmet Özalper ve Genel Sekreter Yardımcımız Serhan Demir de katıldılar. Prof. Dr. Yaşar Karadağ, açılış konuşmasında “Geleceğin liderleri olarak gördüğümüz gençlerimiz, bu proje sayesinde iklim değişikliğiyle mücadelede aktif bir rol üstlenecekler. Projenin, onların kendi çevrelerinde fark yaratma kapasitesini artırmayı ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda bilinçli bir nesil yetiştireceğine inanıyorum” dedi.

Katılımcılar, doğayla iç içe bir ortamda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kampa hızlı bir başlangıç yaptı. Katılımcılar, proje süresince edindikleri bilgi ve deneyimlerle, kendi çevrelerinde birer "İklim Kahramanı" olarak dönüşüm yaratmayı hedefliyorlar.

Proje, eğitim ve çevre bilincinin güçlü bir birleşimi olarak, katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Tübitak 4004 Bilim ve Toplum Okulları tarafından desteklenen proje, gençlerin iklim değişikliğiyle mücadelede aktif bir rol üstlenmelerini sağlamayı ve bu konuda farkındalık oluşturarak daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi amaçlamaktadır.