Üniversitemizden Uluslararası Akademik İş Birliği Başarısı

07.10.2024 12:47

niversitemiz Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Dilek Kabakcı, Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği (European Cooperation in Science and Technology - COST) kapsamında yürütülen, “Nutritional and medicinal properties of Honey and by-products: Quality Criteria in motion” başlıklı eylemde (action) çalışma grubu üyesi olarak kabul edilmiştir.

Bu kapsamlı eylem, bal ve bal ürünlerinin beslenme ve tıbbi özelliklerinin yanı sıra aşağıdaki önemli konuları ele almaktadır:
1.    Çevresel stres faktörlerinin veya insan kaynaklı kirleticilerin biyomonitorizasyonu,
2.    Arı kolonilerini tehdit eden yaygın hastalıklar ve biyotik stres faktörlerinin değerlendirilmesi,
3.    Arıların tarımsal ekosistemlerde tozlayıcı olarak rolü ve koloni kayıplarının sonuçları,
4.    AB politikaları, güvenlik uygulamaları ve bal değer zincirinin piyasa analizi.
Dr. Kabakcı'nın bu proje kapsamında çalışma grubu üyesi olarak kabul edilmesi, üniversitemizin uluslararası bilimsel iş birliklerindeki etkinliğini ve akademik başarılarını bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu prestijli eylemde yer alan Dr. Kabakcı'yı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.