Ara
UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

‘’Bilginin Tarımsal Yolculuğu’’ Konulu Seminer Düzenlendi

21.04.2022 20:26

Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi seminerleri kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sürur KIR ’Bilginin Tarımsal Yolculuğu konulu bir seminer verdi.

Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar KARADAĞ koordinatörlüğünde düzenlenen Uygulamalı Bilimler Fakültesi seminerleri kapsamında bu hafta Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sürur KIR konuk edildi. Seminere Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet POLAT başta olmak üzere, Rektör Yardımcılarımız, Tarım ve Orman Bakanlığı TAGEM, BÜGEM, TİGEM, TTSM, TKDK, Bitki Islahçıları Alt Birliği, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği, Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kurum içinden ve Kurum dışından çeşitli katılımcılar, MAUN akademik personeli ve öğrencileri katılım sağladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sürur KIR konuşmalarına ‘Bilginin’ İnsan aklının erebileceği olgu, gerçek ve ilkelerin bütünü olarak tanımlandığını ve alıcı olmayan bilginin bir hiç olduğunu, yapılan araştırmalara göre yanlış bilginin yayılma hızının doğru bilgiye oranla 6 kat daha fazla olduğunu, tarımda doğru bilginin hayati öneme sahip olduğunu dile getirerek, çiftçilerin göz ile eğitiminin önemli ve en etkili metot olduğunu vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Yayım Dairesi Başkanlığı olarak Tarım ve Orman Ekranı, webtarımtv, Tarım ve Orman Akademisi, Tarım ve Orman Bülteni gibi dijital platformlarda yer aldıklarını, son 5 yılda 82 bin faaliyete, 1 milyon 150 bin kadın çiftçi eğitimi,  Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında 2013-2021 yılları arasında 4150 faaliyet yapılarak 96000 genç eğitimi, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmetleri kapsamında bugüne kadar 820 bin tarımsal işletmeye danışmanlık hizmeti verildiğini, AGROTV, Çiftçi TV, Köy TV, TARIM TÜRK gibi birçok tematik kanallarla ortak yayınlar yaptıklarını, Dijital Tarım Kütüphanesi ile 5100 makale, 2200 dergi ve 813 tezin okuyucuların hizmetinde olduğunu ifade etti.

Tarımın stratejik bir sektör olduğunu, tarımsal faaliyetler yapılırken ihtiyacımız olan girdilerle ilgili doğru bilginin ne kadar önemli olduğunu, eğitim ve yayım faaliyetleri yürütülürken bunları her zaman vurguladıkları söyleyerek sözlerini sonlandırdı.